Herberge fra middelalderen

Hvil ut etter dagens vandring slik middelalderpilegrimen gjorde det og funder på alt som har foregått her gjennom sju hundre år. Dette er eneste gjenværende rester av middeladerherberge mellom Vika (Oslo) og Nidaros (Trondheim), og for pilegrimen er det et «must» å overnatte her på sin vandring.

Her er det i alt plass til 18 personer, fordelt på to loftsrom med to store hemser og et soverom i første etasje. Som gjest kan du komme med egen sovepose, bruke de store saueskinnsfellene, eller bestille oppredd seng på moderne vis. Gamle, breie og korte senger er en del av miljøet i bygningen.

Langloftet fra før svartedauden er landets største tømra kjerne og det eneste bevarte herberget fra middelalderen i Norge. På svalgangen er to harmonisk innpassa bad. Bad i 700 år gammel freda trebygning skal en lete lenge etter.

Slik kan du bo som pilegrim

Ydste loftet

Stort rom på 28 m2 i andre etasje med fire sengeplasser. Tre breie enkeltsenger 1,78×1,11m, 1,75×1,10m, 1,78x97m og en stor kiste omgjort til seng 1,80×0,78m. To bad med dusj og WC i samme etasje på svalgangen.  Trapp opp til stor hems med ståhøyde og plass til fem. Her oppe er det madrasser på gulvet.

Inste loftet

Stort rom på 28 m2 i andre etasje med fire sengeplasser. Ei veggfast rekkeseng med lengde 3,80×1,05m og to frittstående senger på 1,76 x1,05m. To bad med dusj og WC i samme etasje på svalgangen.  Trapp opp til stor hems med ståhøyde og plass til fem. Her oppe er det både madrasser på gulvet og to senger.

Mjølbua

Stort rom på 28m2 i første etasje med to sengeplasser. Opprinnelig et rom for å lagre mjøl i store bøler, eller mjølkister. Ei av mjølbølene er omgjort til seng 2,05 x 1,15m og det er også satt inn ei er gammel stolpeseng 1,78 x 1,05m.

Gildestugu

Samlingsrom i første etasje med to langbord og benker, ei seng og et alterbord. Morgenverd og kveldsmåltid kan du få bestilt i Gildestugu i første etasje eller i gardshotellet. Det finns også kokemulegheit for selvhushold i Fanstugu. 

Soveloft 

I tredje etasje er det flatsenger med plass til x personer. Passer fint for grupper eller de som vil ha det enkelt. (eksempeltekst)

To felles bad

Pietetsfullt innpassa bad på svalgangen til herberget i 2008. Her er det både dusj og toalett.

Finn flere sjarmerende senger hos oss!

Rom for deg og dine!

Hotell

Sov og bo i herskapelig omgivelser.

Herberge

Rustikk sjarm og lange tradisjoner.

Hus

Frihet til å styre seg selv i eget hus.

Del gjerne videre!

Check out

FAQ

FAQ

Contact

Sygard Grytting
Kongsvegen 999
N-2647 Sør-Fron

post@grytting.com

+ 47 | 61 29 85 88
+ 47 | 913 06 750

Photo © Sygard Grytting

Gammel storgard og historisk hotell i Gudbrandsdalen – utmerkelser og medlem av

FREDA bygninger Riksantikvaren