Fakta

Grand Travel Award

Arrangeres for 24. gang av Travel News, et arrangement der ansatte i reiselivsbransjen stemmer frem sine kolleger i en rekke kategorier.

Kun én av prisene avgjøres av de reisende selv: Folkets Reiselivspris.

Derfor henger denne ekstra høyt for både de nominerte og de som til slutt vinner gull, sølv og bronse etter at det norske folk har avgitt sine stemmer.

Vinner i 2018 var flyselskapet Norwegian. 

Stort for oss å bli kåret til Folkets reisefavoritt! 

Takketale av Stig S. Grytting

Norge har ikke bare spektakulære fjorder og fjell, men også kultur og tradisjoner. Mange tenker kanskje at norsk kultur kan være traust og kjedelig, men lokale særegenheter kan gjøre en globalt attraktiv!

Den 16. februar er det 25 år siden vi på Sygard Grytting gjenopptok en 700-årig gjestetradisjon på garden, ved å restaurere og starte som historisk hotell. Det var til OL på Lillehammer i 1994. En reiselivspris fra «folket» nettopp nå i jubileumsåret varmer stort!
Vi vil hjerteligst takke for nominasjonen og alle som har stemt på oss. Det syntes helt umulig for vår nisjebedrift å hevde seg blant slike store nasjonalt kjente attraksjoner.

Konseptet vårt er å være tilstede som vertskap, låg stjerne-skrue-faktor, ekte opplevelser og å leva i historia;  “living inside history”.

Takker for ressursgrunnlaget vårt; våre forfedre tilbake til 1300-tallet som har «lagt stein på stein» eller kanskje rettere sagt «stokk på stokk» til det som i dag danner ramma for opplevelsen.
Det er særlig en person som bør trekkes fram der, og som var motstrøms i sin samtid, men som viste seg å bli medstrøms i vår generasjon. Det er onkel Hans Grytting (89 år) som har berga bygningsarven gjennom mange farlige tiår etter krigen, da gammelt var utrendy og de fleste reiv gamle hus. Mottoet vårt er: Forvaltning i et evighetsperspektiv. I praksis museal restaurering kombinert med diskret tilpassing til nåtidas behov.
Sygard Grytting er en eierdrevet familiebedrift. Og der er det som i eventyret, tre sønner. Trass i at de ikke har opplevd en eneste sommer uten restaureringsoppgaver, og med foreldre mye på jobb, så sier likevel alle at de vil ta over om de får sjansen. Om noen år vil dere nok møte Halvor den 5. som ny driver. Les mer her.

Så må jeg selvsagt takke kjerringa mi Hilde, som ville bli med på opprustinga av slektsgarden og jobbe den opp fra en ukjent og slitt gammel gudbrandsdalsgard til å huse alle fra pilegrim «Jørgen Hattemaker» på middelalderherberget til kongelige på stasrommet i hovedbygningen. Vegen har vært et eventyr for oss begge.
Takker også alle våre tapre hjelpere gjennom en generasjon; familie, håndverkere, alle flinke lokale ungdommene som har hatt sitt første møte med arbeidslivet her.

Vi har vært heldige med timing og publisitet. Vil takke landbruksminister Gunnhild Øyangen som omkring 1990 stimulerte bonden til tilleggsnæring og «bygdeturisme», vil takke for Lillehammer OL som var gulrota til å våge å satse og hoppe ut av trygge gode jobber, takker Underdal/Eldal for boka om norske historiske trehotell fra 1995, takke for fjernsynsprogrammet «Herskapelig» med Toppen Beck i 1999 som var en vekker om kulturarv-verdier i landet og programmet hadde nesten en million seere, takker for programmet Norge Rundt, og mange flere. Og så alle trivelige gjester.

Nordmenn bør være stolte av kulturarven sin. Destinasjonen vår, Lillehammer & Gudbrandsdalen satser på kulturarv-opplevelser og kaller det for «Into Norway – Home of Culture». Innlandet har på grunn av det tørre klimaet og stabilt eierskap bevart mye gammel kultur. Vi mener kulturarv er et konkurranse-fortrinn for Innlandet.

Håper vi får se mange av dere på kulturarv-opplevelser i Gudbrandsdalen framover! Velkommen!

Finner du et rom du liker?

Hotell

Sov og bo i herskapelig omgivelser.

Herberge

Rustikk sjarm og lange tradisjoner.

Hus

Frihet til å styre seg selv i eget hus.

Check out

FAQ

FAQ

Contact

Sygard Grytting
Kongsvegen 999
N-2647 Sør-Fron

post@grytting.com

+ 47 | 61 29 85 88
+ 47 | 913 06 750

Photo © Sygard Grytting

Gammel storgard og historisk hotell i Gudbrandsdalen – utmerkelser og medlem av

FREDA bygninger Riksantikvaren